Butcher’s Gold

Butchers Gold is rundvlees voor de echte vlees liefhebbers. Mals, sappig, met een fijne structuur en een intense smaakbeleving door de mooie vetmarmering. Het is de combinatie van de passie, het selectieproces en het graandieet die zorgen voor de hoge en constante kwaliteit van Butchers Gold.

Vaarzen

In Europa ontfermen boeren zich al decennia over hun vee, van generatie op generatie. De boerenfamilies werken nog op de traditionele manier met een passie voor het natuurlijke boeren. Zo grazen de runderen een groot deel van het jaar nog in de wei met meer dan voldoende bewegingsvrijheid en eten. Er wordt uitsluitend gewerkt met vaarzen, vrouwelijke runderen die maximaal één keer een kalf hebben gekregen, omdat die fijnere spiervezels hebben én dat komt ten goede aan de structuur van het vlees.

Vlees-vet-verhouding

De laatste periode worden de vaarzen bijgevoerd met een uitgebalanceerd graandieet. Door het speciale graandieet bouwt er meer intramusculair vet op tussen de spieren van het rund. Zo ontstaat de gewenste vlees-vet-verhouding die zorgt voor de intense smaakbeleving. Een groot voordeel van Butchers Gold
is dat het vlees uit Europa komt en daardoor niet valt binnen het graanquotum.
Zo is Butchers Gold het hele jaar door verkrijgbaar.

De keurmeesters

De keurmeesters zorgen er met hun selectie voor dat de juiste karkassen worden geselecteerd op basis van gewicht en de vlees-vet-verhouding. Het is niet het runderras, maar de selectie van de keurmeesters die zorgt voor een hoge en constante kwaliteit. Zo ben je altijd verzekert van de Butchers Gold kwaliteit.

< Terug