Natuurvlees-Nederland

Natuurvlees is gecertificeerd twee sterren Beter Leven rund- en kalfsvlees afkomstig van dieren die zijn ingezet voor het beheer van de natuur. De vrouwelijke Limousins en Blond d’Aquitaines grazen in de nationale parken, bossen, polders, uiterwaarden en extensief gehouden graslanden.

Ecologisch en duurzaam

Natuurvlees-Nederland zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. De kuddes grazen in de natuurgebieden om de vegetatie open te houden. Zo zorgen ze voor het behoud van het natuurgebied en brengen ze een natuurlijke variatie aan in het landschap. Allerlei plantensoorten krijgen de ruimte om te groeien die anders in de verdrukking zouden komen.

De Natuurvlees-Nederland keten bestaat uit een zogenaamde “gesloten kringloop”. Dat wil zeggen dat alle mest gebruikt wordt binnen de keten. Zo zijn de natuurgebieden de leverancier van ecologisch en duurzaam verantwoord stukje rund- en kalfsvlees.

Natuurlijk buitenleven

De vrouwelijke Limousins en Blond d’Aquitaines verblijven minimaal 180 dagen (24 uur per dag) per jaar buiten. Als ze een periode binnen moeten staan (o.a. gedurende de wintermaanden) dan gebeurt dit in een traditionele stal met veel stro en ruimte.

Volle karakteristieke smaak

Bij ons Natuurvlees wordt uitsluitend gebruik gemaakt van vrouwelijke runderen. De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden gemiddeld 5 á 6 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen. Het resultaat is mals en sappig rundvlees met een volle, karakteristieke smaak uit de natuurgebieden.

Natuurlijke verhouding

Kaldenberg koopt Natuurvlees altijd in natuurlijke verhouding. Dit wil zeggen dat het ‘hele’ dier wordt verwerkt van kop tot staart. Elk dier heeft zoveel moois te bieden; van luxe delen tot gehakt en stoofvlees. Natuurvlees-Nederland biedt volop inspiratie in elke keuken en zorgt voor onderscheidend vermogen! Het vlees wordt namelijk exclusief verkocht bij Sligro Food Group.

< Terug