O’Sullivan

O’Sullivan

Het Ierse merk O’Sullivan staat voor exclusief, speciaal geselecteerd rund- en lamsvlees uit Ierland. Duizenden kleinschalige boerderijen fokken de dieren van generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier. Het geheim achter de smaak schuilt in de natuurlijke omstandigheden waarin de dieren opgroeien. De ‘Taste of Ireland’ staat voor de combinatie van Atlantische regens, vers gras, smaakvolle kruiden,  grote weilanden en voldoende beweging.

O’Sullivan rundvlees

Ierland is het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Het Ierse O’Sullivan-rundvlees is een selectie van het beste rundvlees dat er in Ierland te vinden is. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte natuurlijke vetdooradering en een fijne structuur.

O’Sullivan Black Angus

Van oudsher is het Black Angus ras één van de beste vleessoorten ter wereld. Het Ierse O’Sullivan Black Angus rundvlees is een speciale selectie. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, lichte natuurlijke vetdooradering en een losse hele fijne structuur. Doordat Black Angus een vroegrijp vleestype is heeft het vlees een mooie portie grootte qua gewicht en dikte.  

O’Sullivan dry aged

Bij dry aged vlees wordt het vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Het vlees wordt ge-aged in de eigen dry aged koelruimte van Slagerijen Kaldenberg. Door de werking van o.a. de enzymen op het vlees tijdens dit proces wordt het vlees botermals en droogt het vlees gemiddeld 18% in. Het vlees heeft hierdoor een intense smaak en er is minder vochtverlies tijdens het bakken.

O’Sullivan lamsvlees

Het Ierse O’Sullivan-lamsvlees staat bekend om de malsheid en de heerlijke pure en zilte smaak. De lammeren zijn wat zwaarder bevleesd en het vlees is wat voller van smaak.

O’Sullivan melklamsvlees

Ieder jaar in de periode van eind maart tot eind juni heeft Slagerijen Kaldenberg speciaal het geselecteerde Ierse melklam. De melklammeren worden ca. drie maanden oud, hebben een gewicht van ca. 14kg en worden gevoed met moedermelk. Het vlees kenmerkt zich door zijn lichte kleur, zachte nootachtige smaak en sublieme malsheid.

O'Sullivan
< Terug